A nemzetközi élelmiszerelosztás kiegyensúlyozását sürgette Ferenc pápa csütörtökön, amikor a Vatikánban fogadta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) tagjait.

Az egyházfő "igazi botránynak" nevezte, hogy a világon milliók halnak éhen még mindig, miközben köztudott, hogy a megtermelt élelem "elegendő mindenki számára". Ferenc pápa kijelentette, számtalan kezdeményezés és megoldás lehetséges a bolygónkon tapasztalható alultápláltság leküzdésére és a termelési mennyiség emelése nem az egyetlen járható út.

A FAO Rómában tanácskozó 38. közgyűlésének tagjait és Jose Graziano de Silva FAO-főigazgatót fogadva a Vatikánban az argentin pápa spanyolul mondott beszédében megoldást sürgetett arra, hogy ne mélyüljön tovább a szakadék "azok között, akiknek van miből megélniük és azok között, akiknek a morzsák jutnak". Hozzátette, meg kell fékezni az élelmiszerárakkal való spekulációt: a "táplálék nem fogyasztási cikk" - jelentette ki.

Az egyházfő hangsúlyozta, a jelenlegi globális gazdasági válság nem lehet kifogás arra, hogy ne adjunk többet a szegényeknek. Ferenc pápa úgy fogalmazott, túl kell lépni a másik sorsa iránti közömbösségen, "elég volt abból, hogy elfordítjuk a tekintetünket".

A pápa "szívből jövő nyitást" sürgetett a FAO részéről is és azt szorgalmazta, hogy a szervezet minél gyorsabb reformmal igazságosabban, áttekinthetőbben, hatékonyabban működjék.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

A bankok játéka az élelmiszerárakkal a szegények rovására

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 655 583 megtekintés

Videó: 48 860 256 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7016689

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh