Izrael teljes mértékben elutasítja a hatok és Irán között formálódó egyezményt, és mindent megtesz önvédelme érdekében – mondta Benjámin Netanjahu péntek reggel a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren John Kerry amerikai külügyminiszterrel tartott megbeszélése kezdetén az izraeli katonai rádió híradása szerint.

A közel-keleti térségből Genfbe tartó Kerry beiktatott még egy utolsó tárgyalást az izraeli kormányfővel, mielőtt Svájcba utazott az Iránnal folyó nukleáris tárgyalásokra, hogy segítse az egyezmény megszületését az Iszlám Köztársasággal.

A nyugati hatalmak és Irán között alakuló kompromisszumot Netanjahu rossz üzletnek nevezte, mert szerinte "az irániak mindent megkapnak, és semmit sem kell fizetniük érte", nem kell felhagyniuk az urándúsítással cserébe a gazdasági szankciók enyhítéséért.

Izrael nemcsak elutasítja a jövendő megállapodást, de "nem is tartja magára nézve kötelezőnek, és megtesz minden, önvédelme és népének biztonsága érdekében szükséges lépést" – közölte az izraeli miniszterelnök.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4059541

Jelenleg az oldalon

4
Online