A környezeti nevelés jegyében újabb pályázatok valósultak meg Baranyában.

A régió meghatározó gazdasági szereplője, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) azzal a céllal indította útjára 2011-ben a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek környezettudatos kezdeményezéseinek a támogatására. A pályázat keretében idén októberben három baranyai projektet is felavattak; a nagyharsányi ehető óvodaudvart, a vokányi zöld szigetet és egy játékteret Pécsett.

A Beremendi Cementgyár vonzáskörzetéből két projektet is átadtak.

A Nagyharsányi Óvoda „ehető óvodaudvar” elnevezésű pályázatával azt a célt tűzte ki, hogy az óvodába járó gyerekek minden évszakban friss és egészséges zöldségekhez jussanak. Az "ehető óvodaudvar” segítségével az óvodások már egészen fiatalon megismerkedhetnek az önellátás fogalmával.

A Vokányi Óvoda és Konyha "zöld sziget" elnevezésű pályázatával szintén az óvodások környezeti nevelésére helyezte a hangsúlyt, valamint rajtuk keresztül a családjaik környezeti szemléletformálását tűzte ki célul.

A megyeszékhelyen, Pécsett a Balokány-ligetért Egyesület egy kültéri oktató- és játékteret hozott létre a DDC által biztosított támogatásból. Az elképzeléseik között egy zöld szemléletformálást segítő, interaktív játék- és oktató helyszín kialakítása szerepelt a pécsi Balokány-ligetben.

Az átadó ünnepségeket október közepén tartották, ahol Müller Ádám, a Duna-Dráva Cement Kft. beremendi gyárának igazgatója mondott köszöntőt.

A Zöld Megoldás-pályázat jelentős segítséget jelent a cementgyárak vonzáskörzetében megtalálható települések számára. A vállalat az elmúlt 11 évben már 53 projekt létrejöttét támogatta, összesen 74 millió forintnyi forrás biztosításával.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 899 megtekintés

Videó: 48 298 025 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920449

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh