Együttműködési megállapodást kötött az oktatómunka, a szakemberképzés és a végzős hallgatók elhelyezkedésének megkönnyítése érdekében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az MVM Energetika Zrt. (MVM) pénteken - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A vállalat és az egyetem évek óta zajló együttműködése új szintre emelkedett a megállapodás révén - hangsúlyozta a PTE közleményében.     

Ismertették: a megállapodás értelmében az MVM profiljába illeszkedő képzési programokat támogat, segíti a PTE tanszékeinek és laborjainak munkáját, emellett szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a hallgatók számára.     

Az oktatói utánpótlás biztosításában, a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedési esélyeinek javításában is részt vesz az MVM, míg a társaság mögött álló cégcsoport lehetőséget teremt egyetemi oktatók és kutatók ipari, nagyüzemi tapasztalatszerzésére is - részletezték a közleményben.     

A kontraktus alapján a PTE az MVM szakmai támogatására  számíthat az intézmény energiahatékonysági stratégiájának megvalósításában, valamint a körforgásos gazdaság elveihez illeszkedő, intézményi és piaci szereplők számára biztosított egyetemi háttér megteremtésében is.     

A közlemény szerint a szerződésben a felek rögzítették, hogy a jövőben "közösen tesznek a Nemzeti Energiastratégia és a Nemzeti Energia-és Klímaterv stratégiai elképzelések irányainak hatékony betartása és alkalmazásának elősegítése, továbbá a környezetbarát energiaforrások minél szélesebb körben történő elterjedése érdekében" is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 62 737 594 megtekintés

Videó: 37 326 077 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5799267

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh