Az izraeli hadsereg válaszolt a tegnapi, Szíria felől érkezett rakétatámadásra: ma hajnalban a szíriai hadsereg állásait bombázták izraeli gépek. Az Egyesült Államok amiatt aggódik, hogy a folyamatos összecsapások véget vetnek a két ország közötti fegyverszünetnek.

Egyelőre annyit tudni, hogy szerda hajnalban az izraeli légierő a szíriai kormányerők állásait bombázta. A válaszcsapás tizenkét órával azután történt, hogy két, Szíria felől érkezett rakéta csapódott be Izraelben. Az arab médiumok szerint a szíriai 90-ik tüzérségi brigádot érte támadás,de áldozatokról vagy a pontos károkról egyelőre nincs hír. Izraelben éjfél után megszólaltak a légvédelmi szirénák al-Rombam, Neve Ativban, és néhány drúz faluban, valamint az izraeli hadsereg is felkészült egy esetleges szíriai válaszcsapásra.

Az izraeli hadsereg tegnap két rakétát észlelt, amelyek a Golán-fennsíkba csapódtak be. A támadásban senki nem sérült meg. Peter Lerner, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője szerint, a határ közelében állomásozó izraeli tüzérségi csapatok válaszoltak a támadásra, és viszonozták a tüzet. A hadvezetés ezenfelül elrendelte a Hermon-hegy evakuálását, amely közkedvelt síparadicsom a környéken.

“Nem toleráljuk, hogy Izraelt területét lőjék és semmibe vegyék az ország szuverenitását. Erőteljes választ adunk minden hasonló támadásra” – jelentette ki Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter egy közleményben. A miniszter hozzátette, hogy bár nem tudják, ki állt a tegnapi támadás mögött, de mindenképpen Bassár el-Aszad szíriai elnököt teszik felelőssé az ilyen jellegű támadásokért, mert az ő országából jönnek a rakéták. Jen Psaki, az amerikai külügyi szóvivő, szerint Washington nem szeretné, hogy a helyzet eszkalálódjon és veszélybe kerüljön a több évtizedes tűzszünet Szíria és Izrael között.

A múlt héten Izrael légicsapásokat hajtott végre Szíriában. A művelet eredményeként a libanoni fegyveres szervezet, vagyis a Hezbollah, hat fegyverese és egy iráni tábornok halt meg. Teherán és a Hezbollah is válaszlépést ígért.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 655 806 megtekintés

Videó: 48 860 531 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7016748

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh