Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szerint személyes elektronikus levelezésének feltörése is alátámasztja: mindenki ki van téve annak a veszélynek, hogy személyes adataihoz illetéktelenül hozzáférjenek az interneten.

John Brennan, a CIA első embere kedden a washingtoni George Washington Egyetemen először beszélt a nyilvánosság előtt a múlt héten nagy port felvert esetről. Brennan és családjának számos személyes adatát a WikiLeaks portál tette közzé, miután egy önmagát palesztinbarát középiskolásnak beállító hacker a Verizon távközlési vállalat alkalmazottjainak félrevezetése révén hozzájuk jutott.

Az amerikai kémfőnök hangoztatta, hogy felháborította a kényes adatok - egyebek között a telefonlistájának és felesége nyugdíj-azonosítójának - közzététele.

A kiszivárogtatott értesülések Brennan e-mail-fiókjából, a többi között egy általa 2008-ban - vagyis még jóval a hírszerző szolgálat irányításának 2013-ban történt átvétele előtt - kitöltött, SF-86-os típusú nemzetbiztonsági átvilágítási kérdőívből származtak.

A CIA nyilatkozatban ítélte el a személyes adatok "rosszindulatú" közzétételét, amelyet bűncselekménynek, a Brennan családot pedig a bűncselekmény áldozatának minősítette. A hírszerző szervezet szerint a közzétett adatok államtitkot nem tartalmaznak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 730 megtekintés

Videó: 48 305 395 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921323

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh