A cég bemutatta űrkapszulájának második változatát, amely 2017-től már űrhajósokat szállíthat.

A SpaceX kapcsán az utóbbi hónapokban nemcsak a visszatérő rakéták tesztjeiről, de az űrkapszula próbáiról is beszámoltunk, így nem meglepő, hogy a cég hivatalosan is bemutatta a Dragon második változatát, amely nemsokára élesben is bizonyíthatja létjogosultságát. A csinos belső szűk környezetet biztosít az utasoknak.

Ahogy az a most közzétett képeken is jól látszik, a Dragon v2 belső tere letisztult, küllemében kellemes hatást nyújt, itt azonban az is rögtön kiderül, hogy a jövő űrhajósainak igencsak össze kell majd húzniuk magukat. Dacára ugyanis a kapszula nagyobb méretének (ami különösen az orosz Szojuzhoz képest tűnik jelentős eltérésnek), itt egyszerre hét személy szállítását végeznék el, akiknek egy nagyon is szűkös tér jut majd, bár az előnyök között említhetjük meg, hogy itt a Nemzetközi Űrállomásra történő utak jelentik az elsődleges célt, amely viszont alig néhány óráig venné csak igénybe a személyzet türelmét.

Maga a kapszula alig 6 méter magas, ehhez pedig egy mindössze 3,6 méteres átmérő társul. Ahogy említettük, egyszerre legfeljebb hét űrhajós kapna helyet a belsőben, akik egy minden fontosabb adatot és információt megjelenítő konzolra támaszkodnak majd, a fellövés során pedig egy külön vészmentő rendszer is a rendelkezésükre áll, amely probléma esetén automatikusan a rakétától messzire repíti a Dragont, hogy a személyzet életét ne tegyék kockára. Külön érdekesség, hogy a kapszula a visszatéréskor nem a tengerbe pottyan majd, hanem fékezőrakéták révén a szárazföldön landol, mégpedig a cég illetékesei szerint egy helikopter precizitásával.

Az első űrhajósok a tervek szerint 2017-ben próbálhatják majd ki az új utazási eszközt, az erre befizető személyeket ekkor juttatnák el az ISS-re.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 879 221 megtekintés

Videó: 49 058 234 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053628

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh