Napokkal ezelőtt megkezdődött Irakban egy az Iszlám Állam által ellenőrzés alatt tartott város, Ramadi felszabadítása. Az iraki önkéntesek egy parancsnoka arról számolt be, hogy az amerikaiak beavatkoztak és kimentették a terrorista-vezetőket az ostromlott városból.

Az iráni FARS hírügynökség beszámolója szerint a Ramadi felszabadításáért folytatott harcok végéhez közelednek, az iraki kormányerők és az önkéntesek közel állnak a dzsihádisták felett aratott győzelemhez. A végső hadmozdulatok megkezdésével azonban késlekednek, mert amerikai beavatkozás kezdődött a városban. Haidar al-Hosszeini, az ostromban részt vevő egy zászlóaljparancsnok közölte, hogy az amerikaiak közbeavatkozása miatt nem tudták még felszabadítani Ramadi és Falludzsa városát. Elmondása szerint a város ostroma során több száz terrorista esett csapdába, de az iraki kormányerők előrenyomulását követően az amerikai hadsereg helikopterei jelentek meg, és Ramadi városából ismeretlen helyre menekítették a dzsihádista vezetőket.

Az iraki kormányerők szerdán értek el jelentős eredményeket, amikor elérték a Tigris folyót, és az al-Khor hídon átkelést követően megkezdődött a város visszavétele. Az iraki hadsereg különleges alakulatai eközben megkezdték a kormányzati épületek visszavételét, és felszámolták a város környékén azokat a rejtekhelyeket, melyeket a dzsihádisták vereség esetén használtak volna. A beszámolók szerint a terrorsejtek menekülési útjainak elvágását és a rejtekhelyeik felszámolását követően jelentek meg az amerikai hadsereg helikopterei, és a nem várt beavatkozás miatt minden további műveletet késleltetni kell.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 883 444 megtekintés

Videó: 49 060 388 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054201

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh