Soros György amerikai milliárdos finanszírozza a macedón civil szervezetek kormányellenes tevékenységét - jelentette ki Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnöke a Telegraf.mk szkopjei hírportálnak adott interjújában, amelyet több részben közölt a portál.

"Két ellenzékem van: egy hivatalos, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) és néhány szervezete, valamint egy másik, amelyet fizetett ellenzéknek neveznék" - fogalmazott Nikola Gruevszki. Kifejtette, hogy a hivatalos ellenzék "habár közvetett módon", de felhasználja az utóbbiakat, nagy hangsúlyt fektet az emberek bizalmának elnyerésére, ezért támogatja a civil szervezeteket.

Ezeket a szervezeteket Soros György és más külföldi támogatók pénzelik, és folyamatosan léteznek, nemcsak a tiltakozások idején - állította a volt macedón miniszterelnök. Magyarázata szerint amikor nem a kormány ellen tiltakoznak, akkor különböző képzéseket, nyilvános vitákat szerveznek vagy a médiában szerepelnek.

Gruevszki szerint a képzésekre a tehetséges és ígéretes fiatalokat veszik fel, akiknek aztán pénzt és ingyenes utazást biztosítanak csak azért, hogy elmenjenek az előadásokra, és "megpróbálják kimosni az agyukat". Példaként említette, hogy egy 2009-es reklámkampánynak a címe az volt, hogy Te vagy Macedónia, amire válaszul ezek a civil szervezetek megszervezték a Te nem Macedónia vagy nevű kampányt, amelyben arról beszéltek, hogy senkit sem lehet a születési vagy lakóhelyével azonosítani, minden ember a Földön él, azaz ezen szervezetek szerint a hagyománynak és a történelemnek nincs értelme.

Nikola Gruevszki végül aláhúzta: ez a jelenség nemcsak Macedóniában tapasztalható, hanem más országokban is, különösen Kelet-Európában és a Balkánon.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 410 megtekintés

Videó: 48 290 420 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919826

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh