A Greenpeace aktivistái a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) ellen tiltakozó transzparenst lógattak fel Madrid egyik leghíresebb épületére, Barack Obama Spanyolországban tett látogatásának idején.

A 60 négyzetméteres transzparenst a főváros központjában található Metropolis épületéről engedték le. Barack Obama szombaton érkezett Spanyolországba, ám országszerte civil szervezetek tüntetései kísérték a látogatást. A demonstrációk résztvevői tiltakoztak a TTIP egyezménye, valamint az amerikai katonák Spanyolországban állomásoztatása ellen.

A Greenpeace közleménye szerint Obama látogatásának oka, hogy a TTIP dokumentumainak kiszivárogtatása miatti közfelháborodás lehetetlenné teszi, hogy idén megkössék az egyezményt, emiatt háttéralkukat akar kötni – hiszen Barack Obama elnöki mandátuma novemberig tart, akkor lesz az amerikai elnökválasztás.

A TTIP egyezményét az amerikai delegáció és az Európai Unió senki által meg nem választott vezetői a nyilvánosság kizárásával akarták letárgyalni, ezért volt számukra katasztrófa, amikor a Greenpeace nyilvánosságra hozta az egyezmény titkos dokumentumait. A TTIP amellett, hogy felszámolná az európai fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi előírásokat, újabb nemzetközi bíróság létrehozásával magasabb hatósággá nyilvánítaná a nemzetközi vállalatokat a nemzetállamok kormányainál – hiszen megteremti a jogi kereteket arra, hogy multinacionális cégek beleszóljanak a nemzetállamok jogalkotásába, számukra kedvezőtlen fejlemények esetén pedig büntetőintézkedésekhez folyamodjanak.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4325061

Jelenleg az oldalon

3
Online