Az Amerikai Egyesült Államok nem kíván részt venni a saját maga által gerjesztett migrációs válság megoldásában – alig fogadnak be menekülteket, és akiket beengednek az országba, azokat is szigorú nemzetbiztonsági átvilágításnak vetik alá.

John Kerry amerikai külügyminiszter kedden megerősítette, hogy az Amerikai Egyesült Államok idén mindössze tízezer szíriai menekültet fog befogadni. Elmondása szerint ebbe a tízezer főbe a “legkiszolgáltatottabbak” – főként özvegy asszonyok, valamint idős, vagy fogyatékos emberek – kerülnek be. Tehát harcképes fizikai-mentális állapotban lévő, fiatal, életerős férfiak tömegeit nem fogadják be. Elgondolkodtató döntés ez, főleg azok számára, akik szerint a fiatal menekültek beengedése jót tesz a gazdaságnak. Az amerikai gazdasági növekedéshez miért nem járulhatnak hozzá a fiatal szíriai munkások?

Az országba beengedett tízezer fő közé bekerülés további kritériuma, hogy előtte az amerikai biztonsági szolgálatok és a hírszerzés azt előbb jóváhagyja. Minden, az országba beengedett személyt szigorú nemzetbiztonsági átvilágításnak vetnek alá, és csak azt követően léphet egy szíriai menekült az Amerikai Egyesült Államok területére, hogy a titkosszolgálatok már visszaellenőrizték személyazonosságát, és igazolták, hogy nem áll kapcsolatban semmilyen terrorszervezettel.

Az USA tavaly alig több mint kétezer szíriai menekültet fogadott be. Az Európai Unió területére ezzel szemben több mint kétmillió menekült és illegális bevándorló érkezett egyetlen év leforgása alatt, miközben német rendőrségi jelentések szerint 90%-uknak ismeretlen volt a személyazonossága. Az Amerika-barát liberális civil szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, amikor az Európai Unió elkezdett annak csak a lehetőségével foglalkozni, hogy a terrorveszély miatt a menekültek személyazonosságát még az EU területére belépésük előtt kellene ellenőrizni. Ezt embertelen bánásmódnak, és az emberi jogok sértésének nevezték. Az USA esetében azonban nem hallani ilyet: az amerikai titkosszolgálatok számára megengedett a menekültek várakoztatása.

Az Európai Unió területére főként észak-afrikai országokból és a Közel-Keletről érkeznek menekültek, de sokan érkeznek ázsiai országokból is (pl. Afganisztán). Valamennyi bevándorló olyan országból menekült el, ahol korábban úgynevezett “demokratikus átmenet” kezdődött, vagyis az ország stabilitását biztosító autoriter vezetőt külső beavatkozással eltávolították, miközben nagy mértékben fokozódott a nyugati liberális demokráciát követelő szervezetek aktivitása. Az úgynevezett “demokráciaexport” kivétel nélkül minden esetben széthullott országot, anarchikus állapotokat eredményezett, és terrorszervezetek megjelenését vonta maga után.

A “demokráciaexport” elsősorban egy amerikai elitcsoportok által képviselt dogma, ami illegális bevándorlók millióit zúdította Európára. Az Amerikai Egyesült Államok most ebből az emberáradatból befogad tízezer főt, de csak szigorú nemzetbiztonsági átvilágítást követően.

Forrás: hidfo.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 682 426 megtekintés

Videó: 48 893 574 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021909

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh