Két alkalommal is meghirdették az utóbbi évek legnagyobb komlói beruházásának minősülő napelemgyártó üzem ünnepélyes alapkő-letételét, melyre - második nekifutásra - április közepén sor is került. Az Ipari Parkban két tábla is jelzi, hogy itt milyen beruházás zajlik - miközben semmi sem zajlik! Mert a hatalmas tábla felirata szerint az építkezésnek már az alapkő-letétel napja előtt el kellett volna kezdődnie, az a mai napig nem kezdődött el...A sok eső és a májusi meleg hatására viszont igen gyorsan nő a fű (nevezzük inkább gaznak), mely - mint fényképeinken jól látható - lassan eltakarja a táblákat is. Ha így folytatódik a beruházás, hamarosan oda jutunk, hogy nem csak az ünnepélyesen lerakott alapkövet, de az építkezésre utaló figyelemfelhívó táblákat sem fogjuk megtalálni. (2.-3. kép)

Szerencsére van ennél jobb példa is - néhány száz méterrel arrébb. A Mecsekjánosiba vezető útról jól látható az az üzemcsarnok, melynek alapkövét az előbb említett beruházásénál 10 nappal később tették le. Ám ez az épület már áll (1.kép), tető alatt van, építik az oldalfalakat - szóval gőzerővel folyik a munka. Ezt a beruházást egy helyi, családi tulajdonban levő vállalkozás (nevezzük nyugodtan nevén, mert megérdemli: a Ratipur Kft.) végzi, akik ugyan nem száznál több, mindössze harminc-egynéhány munkahely teremtését vállalták, viszont - úgy tűnik - azt teljesítik is az eredeti határidőre.

Hogy mi a különbség a két beruházás közt arról minden további szó helyett beszéljenek a képek, melyek május 25-én, (azaz, több mint 40 nappal az első alapkő-letétel után) készültek.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 625 531 megtekintés

Videó: 34 715 473 megtekintés

Látogatók

Összesen5650924

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh