Nagyon ráfért már a teljes felújítás az Alkotmány utca alsó szakaszára, mely – lévén a város legnagyobb lakótelepének fő ütőere – különösen nagy fogalmat bonyolít le.

Ehhez képest az utóbbi évtizedekben csak toldozás-foltozás zajlott a területen. Pedig itt nem csak a személy- és teherautók, de az autóbuszok is jelentős számban közlekednek. A probléma éppen emiatt keletkezett most Szilvásban…

Történt ugyanis, hogy a felújítás során valamiről „elfeledkeztek” a kivitelezők – pedig a tervekben még szerepelt. Ez pedig a buszmegállóknál elhelyezkedő esőbeállók cseréje…

Írásunkat az illetékesekhez szóló figyelemfelhívásnak szánjuk – éppen azért, mert tudjuk: ők alig-alig utaznak a szilvási buszokkal.

Így szeretnénk tudatni velük: az Alkotmány utca páros oldalán a középiskolákhoz közeli és a régi SPAR melletti megállóban is „eltűnt” a korábbi esőbeálló, sőt utóbbi helyen még a buszmegállót jelző közlekedési tábla sem került vissza a helyére… De nem jobb a helyzet a páratlan oldalon sem. Igaz, erre csak a jóval ritkábban közlekedő 8/A-s járatok közlekednek, de azért ezen a vonalon is jelentős az utasforgalom. Esőbeálló azonban ide sem jutott – sem az Alkotmány utca 41 előtti, sem az utca alsó végénél, a középiskolák közelében levő megállóknál.

Akik pedig ezekben a hetekben – a beköszöntött esők idején – olyan elvetemültek, hogy busszal szeretnének utazni, csak annyit tehetnek, hogy bosszankodás közben magukban mormolják a jól ismert (tréfásnak szánt) versikét: AZ EMBER CSAK ITT ÁCSOROG, AZ ESŐ MEG RÁCSOROG.

De vajon meddig lesz ez így? – kérdezik a felháborodott szilvási utasok…

 

Frissítés (2021. december 10. 15:50)

Dr. Barbarics Ildikó, a terület képviselője reagált a cikkben leírtakra:

„Az illetékesek semmiről nem feledkeztek meg. A felújított út- és járdaszakaszok mellett természetesen figyelemmel voltunk a buszmegállókra és beállókra is.

A felújított buszmegállókról a régi beállók eltávolításra kerültek. Az újak beszerzése – bármilyen hihetetlen is – hónapok óta folyamatban van, de a jelentős áremelkedés miatt többkörös egyeztetéseket igényeltek.

A terv szerint a megújult Petőfi téren látható beállók mintájára készülnek el az Alkotmány utcai beállók, szám szerint 4 db.

Sajnos a korábbi árakhoz képest ma már a duplájába kerülnek a beállók. Ezt a költséget nem tartalmazza az útfelújítás pályázati pénze, önkormányzati költségből kerül megvalósításra a 2022-es év költségvetésének a terhére, melyről már döntött a képviselő-testület.

Sajnos a korábbi – általam bizakodott – év végi határidő ellenére kb. márciusra várható a 4 db beálló beépítése.

Kérjük a lakosság türelmét, megértését!”

 

Frissítés (2021. december 10. 19:50)
A szerző megjegyzése:

Tisztelt Képviselő Asszony!

Örömmel tölti el a cikk írását kezdeményező utazókat, hogy észrevételük ilyen gyors reagálást váltott ki. Úgy vélik azonban – és ezzel úgyszólván minden érintett egyetért – hogy az első mondat kivételével a teljes választ közzé tehette volna akár a Képviselő Asszony, akár az önkormányzat, akár a kivitelező. Igaz, az esős napokon ázó utasokon ez nem segített volna, de mégis egészen más lenne a közhangulat, mint így.

A jövőre nézve azonban mindenképpen le kell vonni az eset tanulságait. Ha a munka kezdetekor még nem látható körülmények jöttek közbe és ezek megakadályozták a tervek szerinti komplett befejezést, akkor az lett volna a minimum, hogy erről – a mostanihoz hasonlóan gyors és részletes módon – tájékoztassák az érintett lakókat. És most mindenki abban reménykedik, hogy márciusra tényleg elkészülnek a várva-várt esőbeállók – no meg abban, hogy addig nem lesz túl sok esős nap...