Hét komlói óvodában és a bölcsődében is felújított környezet fogadja a gyerekeket szeptembertől. A 120 millió forintos beruházást minden helyszínen határidőre befejezte a kivitelező.

A Komlói Városi Óvoda égisze alá tartozó valamennyi tagintézményt és a bölcsődét is érintette az a tavaly kezdődött rekonstrukciósorozat, amelyek alapját a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert 120 millió forintos támogatás adja. Összesen hét óvodában voltak kisebb-nagyobb átalakítások: a gesztenyési, körtvélyesi, mecsekjánosi és szilvási városrészek óvodái mellett a Hunyadi, a Jó Szerencsét és a Tompa Mihály utcákban lévő ovik is érintve voltak. A munka legnagyobb hányadát a nyári hónapokban végezte a kivitelező, kihasználva hogy üresen állnak az épületek.

„Három helyen, Szilvásban, a Jó Szerencsét és a Tompa Mihály utcában alapos belső felújítást végzetünk. Kicseréltük a teljes elektromos hálózatot a kapcsolókkal és a csatlakozókkal bezárólag, újracsiszoltuk a csoportszobák parkettáját és új falburkolatokat építettünk be. A Tompa utcai oviban emellett felújítottuk a vizesblokkokat, Szilvásban pedig a melegítőkonyhát” – részletezte Polics József polgármester.

Külső munkálatokra is sor került: új kerítések, támfalak és vízelvezető-rendszerek épültek az óvodák környékén. Rengeteg új játékot, készség- és képességfejlesztésre szolgáló eszközt, valamint sportszereket is vásároltak a gyerekeknek. „Még a pályázat beadási előtt egyesével felmértük az igényeket minden óvodában, ezek alapján állítottuk össze az anyagunkat. Szerencsére minden tervezett fejlesztést el tudtunk végezni. Reméljük, az óvónők, a szülők és persze a gyerekek is elégedettek lesznek a végeredménnyel” – monda a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat