Mindössze két hétig, szeptember 30-áig látogatható a Puszták aranya – a nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai Pécsett című kiállítás a Csontváry Múzeumban (Janus Pannonius u. 11.). Ebben az időszakban azonban programok, akciók, érdekességek várják a látogatókat.

Szeptember 18-án 15.30-tól ismerhetjük meg az avar és honfoglaló magyar kultúrát bemutató kiállítás tematikájához kapcsolódva a korszak fegyvereit Dr. Kiss P. Attila (PTE-BTK-TTI Régészet Tanszék) és Haramza Márk (JPM, Történeti Osztály) fegyvertörténeti előadásaiból. Az előadás látogatása ingyenes, a hallgatóság 50%-os kedvezménnyel tekintheti meg a tárlatot.

Szeptember 30-án, az utolsó napon a kiállítás egész nap ingyenesen látogatható, 15.00 és 17.00 órakor (a belépődíjon felül ingyenes) tárlatvezetés lesz. Mesék a sztyeppéről címmel 11.00–12.00 óra között az érdeklődőket múzeumpedagógiai foglalkozás várja, amely a sztyeppi mesék bátor segítőjét, a lovat veszi célkeresztbe. A kézműves tevékenységgel záruló foglalkozáson való részvétel regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Továbbra is biztosítjuk a szakmai hátteret a kiállított műtárgyak megismerésére: szeptember 21-én és 28-án 16.00 órakor (a belépődíjon felül) ingyenes tárlatvezetések indulnak. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A jelentkezéseket minden héten a tárlatvezetést megelőző napig (csütörtökig) fogadjuk el.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum