Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót szeptember 13. és 18. között a baranyai megyeszékhelyen nyolc társulat részvételével - közölte a szervező Pécsi Balett hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a hazai táncélet legkiválóbb képviselői hozzák el legújabb produkcióikat Pécsre. A tánc egyhetes ünnepe egyaránt szól a közönségnek és a szakmának - tették hozzá.   

A házigazda Pécsi Balett mellett fellép a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duda Éva Társulat, az M Studio Sepsiszentgyörgyről, az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat és Dániából érkezik a Black Box Dance Company.   

A közlemény szerint a több éve nagy sikert arató nemzetközi balettgála idén sem marad el. A nézők látványos részleteket láthatnak a moderntánc világirodalmából és a világhírű klasszikus balett repertoárból a Kodály Központban.    

A Pécs ókeresztény műemlékegyüttesét összefogó Cella Septichorában idén is fellép a Flamenco Sopianae - áll az összefoglalóban, amely felidézte, hogy a tánctalálkozó szakmai programjait hagyományosan a Magyar Táncművészek Szövetsége segíti. Az esemény a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Forrás: MTI