Közel 140 millió forintos kormányzati támogatást kapott Komló a vásárcsarnok felújítására. A pénznek köszönhetően a városnak a tervezettnél kevesebb önrészt kell a beruházáshoz hozzátenni.

Komló még 2017-ben félmilliárd forintnyi európai uniós pénzt nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből a vásárcsarnok régóta esedékes felújítására. A közbeszerzési eljárásokra beérkezett ajánlatokból azonban kiderült, hogy a költségek jelentősen meg fogják haladni az eredeti pályázat összeállításakor tervezett összeget. Az önkormányzatnak mintegy 200 millió forintnyi saját erővel, fejlesztési hitellel kellett volna kiegészíteni a költségvetést.

Tavaly novemberben azonban Komló segítséget kért a kormánytól ennek az összegnek az előteremtésére. A nemrég jogerőssé vált kormányhatározat szerint a város erőfeszítései sikeresek voltak, hiszen a törvény által lehetővé tett maximális összeget, mintegy 140 millió forintot kapott a rekonstrukció befejezésére. Ezt még további mintegy ötven millióval fogja saját forrásból (hitelből) kiegészíteni, így a vásárcsarnok felújításának összköltségvetése eléri a 700 millió forintot.

„A legfontosabb, hogy az eredeti tervekben szereplő teljes műszaki tartalom megvalósul, nem kellett semmit kihúzni a listából. A kivitelező időarányosan jól halad, bár a májusi esők miatt a külső munkavégzés nem volt egyszerű” – mondta el Polics József polgármester. Hozzátéve, hogy a műszaki átadást októberre tervezik, az adventi hetekben pedig az árusok és a vásárlók is visszatérhetnek a csarnokba.

Forrás: Komló Város Önkormányzat