Harmincöt borászat és csaknem félszáz gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei program várja a résztvevőket a Villányi Vörösbor Fesztiválon, amelyet október 4. és 6. között 32. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó esemény elsősorban a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket várja idén is a villányi rendezvénytérre, a pincesorra, a Diófás térre és a város több más pontjára.
   
A fesztivál első nagyobb eseménye október 4-én este a P. Mobil tagjaiból alakult rockzenei formáció, a Mobilmánia fellépése lesz a rendezvénytéren, míg a kisszínpadon a Huckleberry Guys bluesbanda, a Borudvarban pedig a Bohemian Brass Band zenél.
   
Másnap délelőtt traktoros Ördögárok-túrára, borászati ismeretterjesztő előadásokra, gyerek- és kóruskoncertekre is várják a közönséget. Délután a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével a villányi pincesortól indul el a szüreti felvonulás, amelyhez a szervezők tájékoztatása szerint bárki csatlakozhat is.
   
Szombat estére Villányba érkezik Gyergyószentmiklósról a Bagossy Brothers Company, és fellép a Budapest Bár is Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián és Tóth Vera közreműködésével.
   
A fesztivál utolsó napján, vasárnap Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje és a Villányi borvidék ihlette musicalműsor zárja majd az idei fesztivált.
   
A rendezvényre több tízezer látogatót várnak a szervezők, akik beszámoltak arról is, hogy a fesztivál teljes időtartama alatt kétóránként indulnak Pécsről megerősített vasúti járatok Villányba. A résztvevők hazajutását Pécsre és Mohácsra fesztiválbuszok, a megyeszékhelyre pedig fesztiválvonat is segíti az éjjeli órákban.
   
A rendezvény programjáról és a belépődíjakról további részletek olvashatóak a villanyiborfesztival.hu internetes oldalon.

Forrás: MTI