Őszi gasztronómiai fesztiválra várják a vendégeket szombaton Hosszúheténybe. Az ingyenes rendezvényen a vendégek 11 csapat ételeit kóstolhatják és természetesen zenés-táncos fellépők is lesznek.

Hosszúhetény legnagyobb gasztronómiai rendezvénye várja a vendégeket október 12-én, szombaton a sportpálya melletti területen. A Falusi Vendéglátók Sütő-Főző Fesztiválján 11 csapat ragad fakanalat, hogy legjobb és legkülönlegesebb receptjeikkel a maguk oldalára állítsák a zsűrit és a közönséget.

A versenyt nehezítendő a szakácsok csak aznap reggel tudják meg, milyen alapanyagokat válogattak össze a szervezők a részükre. Ennek a csomagnak minden elemét felhasználva kell egy menüsort összeállítaniuk. A főzőcsapatok már reggel munkához látnak, a rendezvény legizgalmasabb része azonban csak délután kezdődik.

Két órától ül asztalhoz a zsűri, hogy elbírálja az elkészített ételeket. Ezzel párhuzamosan a látogatók is kóstolhatnak – sőt, szavazatukkal hozzásegíthetik a közönségdíjhoz az általuk legjobbnak tartott csapatot.

A jó hangulatról az egymást váltó színpadi programok gondoskodnak. Fellép többek között a Völgységi Dalkör, a Nadascher Musikanten, vagyis a mecseknádasdi német hagyományőrző együttes és a Folk Brass Band. Nem hiányozhatnak a helyi együttesek sem, így a Hosszúhetényi Népi Együttessel és a Hosszúhetényi Gyerektánccsoporttal is találkozhatnak a látogatók.

A Sütő-Főző Fesztivál minden érdeklődő számára ingyenes.

Forrás: Nemes János Művelődési Központ