A német Koller Csoport leányvállalata, a pécsi Honsa Kft. a térség egyik legdinamikusabban fejlődő cége. Az 1999-ben alapított társaság idén zárja fennállásának 20-ik, jubileumi évét, melyet kiemelkedő sikerrel nyugtáz.

A Honsa Kft. eddigi legnagyobb üzemcsarnoka épült meg idén, a fejlesztésnek köszönhetően pedig tovább bővülhet termékpalettája, mellyel a vállalat a közeljövőben új pécsi munkahelyeket is teremthet. Az eredményekben gazdag esztendőt november 30-án jubileumi ünnepséggel zárta a társaság.

A világ vezető, nemzetközi autóalkatrész-gyártó vállalataként a Honsa Kft., az elmúlt két évtizedben a megyeszékhely jelentős gazdasági motorjává nőtte ki magát. A cég magas minőségű autóipari termékeivel, és folyamatosan fejlődő gyártási technológiájával megerősítette piacvezető pozícióját, az eredményes gyártásnak köszönhetően pedig a régió egyik legstabilabb foglalkoztatója.  

2019 mérföldkő a vállalat életében. A társaság nem titkoltan kiemelkedően sikeres évet zárt, melyet november 30-án több száz munkavállalójával és családtagjaikkal együtt egy évzáró jubileumi rendezvény keretében ünnepelt meg. Vállalatunk húsz éves fennállásának egyik legjelentősebb mérföldköve a nyolcadik gyártócsarnokunk megvalósulása volt.

A sikeres fejlesztésnek köszönhetően idén 4900 négyzetméternyi gyártó- és raktárkapacitással bővül üzemünk, amit szeptember derekán avattunk fel, és ahol a csomagtér-fedlapokon és kalaptartókon túl, már komplett csomagtér-rendszereket is fogunk gyártani – emlékeztetett Koller Andreas, a Honsa Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a Honsa Kft. töretlen gazdasági fejlődésének köszönhetően Pécs immár részese a globális autóipari sikereknek.

Ahogy Hajdu Sven, a Honsa Kft. üzemvezetője fogalmazott a rendezvényen, a siker egy közös folyamat, melyhez mindenki hozzátesz. Megköszönve a kollégák áldozatos és kitartó munkáját, kitüntetésben részesültek azok, akik 5, 10 valamint 15 éve vannak a vállalatnál.

Azt, hogy a Honsa Kft. egy versenyképes jövedelmet nyújtó, stabil és jó munkahely, mi sem példázza jobban, hogy ezúttal több, mint 50 olyan munkatársat díjazhatunk, akik 5, 10 és 15 éve velünk vannak. Nem lehetnénk most ott, ahol vagyunk, ha nem lenne ez a szorgalmas, munkájára igényes csapat a cég mögött – emelte ki a jubileumi ünnepségen az üzemvezető, majd hozzátette, a Honsa Kft. sikere a város és a térség sikere is egyben.

Forrás: Honsa Kft.