Hazánkban egyre elterjedtebbek a kutyabarát munkahelyek. A kezdeményezéshez most a Körber pécsi telephelye is csatlakozott. A kutyákkal együtt töltött idő számos pozitív hatással bír az emberekre, ezeket az előnyöket figyelembe véve született meg a döntés. A vállalat mindössze néhány egyszerű szabály betartását kéri a tulajdonosoktól.

Számos kutatás bizonyítja, hogy az állatok jelenléte rengeteg pozitív hatást gyakorol a környezetükben lévő emberekre. A munkahelyek kutyabaráttá alakításának köszönhetően növekszik az eredményesség és a hatékonyság, de az ottani légkörre és a munkateljesítményre is pozitív hatással vannak. Ezt felismerve a pécsi Körber úgy döntött, lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy magukkal hozzák házi kedvenceiket az üzembe. Április 30-tól az üzem hivatalosan is kutyabarát helynek számít.

„Tudjuk, hogy sok munkatársunknak van otthon kutyája, a beengedésük az irodába egy gesztus ezen kollégák felé. A Körber legnagyobb értékét a szakképzett és tapasztalt munkavállalóink jelentik, ezért minden lehetséges módon igyekszünk tenni azért, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön. Bízunk benne, hogy ebben az ilyen apróságok is segítenek” – foglalta össze a kutyabaráttá válás hátterét Katona Gábor ügyvezető.

Az egyelőre főleg irodai munkatársak számára elérhető lehetőség embernek és kutyának egyaránt előnyös. Az ebek megfelelően kialakított környezetben, gazdájuk mellett lehetnek az üres lakás helyett, amit a kollégák hangulatának javításával hálálnak meg. A négylábúak csak az irodákban tölthetik az idejüket, biztonsági okokból a termelési területre nem vihetőek be. Ha egy kollégának az üzemcsarnokban akadna dolga vagy egy megbeszélésen kell részt vennie, akkor arra az időre az udvaron kialakított kennelekben hagyhatja a kutyáját.

Fontos előírás, hogy csak oltott, egészséges és nyugodt természetű állatok hozhatók be a gyárba. Emellett a kutyás munkavállalók részéről elvárt néhány egyszerűbb szabály betartása.

Az első és legfontosabb, hogy figyeljenek oda a többi kollégára és őket tevékenységükben ne zavarják az ebek. Az állatokat a kollégák kötelesek maguk mellett tartani és az irodán kívül pórázon kell őket vezetni. Emellett természetesen higiéniai és biztonsági előírások is vonatkoznak rájuk annak érdekében, hogy kutyák és emberek kapcsolata a munkahely falai között is zökkenőmentes legyen.

Forrás: Körber Hungária Gépgyártó Kft.