Több mint 100 programmal, 14 helyszínen, csaknem félszáz szervezet segítségével rendezik meg ötödik alkalommal a Pécsi tanuló város fesztivált a baranyai megyeszékhelyen szeptember 23. és 27. között - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint arra a Nevelők Háza Egyesület közleményében emlékeztettek, az első pécsi eseményt 2017-ben tartották meg, amikor Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját.     

A rendezvény célja, írták, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását "nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével".     

Az idei fesztivál - amelynek témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények szolgáltatták - eseményei között lesznek kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint a programot zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.     

A rendezvényen öt téma köré rendezték a programokat, így Pécs és Baranya értékei, a fenntarthatóság, a tanuló szervezet és szervezeti tanulás, a sérülékeny társadalmi csoportok irányába megvalósuló lépések tanulása és a koronavírus és a tanulás összefüggései kerülnek az eseménysorozat fókuszába.     

A fesztivál részletes programja megtalálható a ptf.ckh.hu weboldalon.

Forrás: MTI