Beléptünk a novemberbe, deresek a háztetők. Kezdetét veszi a disznóvágási szezon. A munka elvégzésének legjobb módja, ha fesztivált csinálunk belőle. Szombaton, november 5-én Orfűn leshetjük el a disznótoros készítésének csínját-bínját.

Ugyan a csapatok részvételének jelentkezési határideje októberben volt, kóstolóként még részt vehetünk a szalonnafesztiválon. Az eseményt a Mecsek Háza, Orfű, Barlangkutató u 1. szám alatt látogathatjuk meg.

Program:

7.00-8.00 óra között történnek az előkészületek,

8.00-16.00-ig készítik az ínycsiklandó disznóságokat,

13.00 óra zsűrizés,

13.00-17.00 óráig kóstolhatunk bármelyik csapat remekművéből,

17.00 eredményhirdetés.

Egyéb programok:

Barlangtúra

Helyi termék árusok és bemutatók

Kézműves bemutatók és árusok

Csapatok:

Baráti társaságok, civil szerveztetek, önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, cégek.

A csapattagok létszáma: 7 fő

A versenyző csapatok feladata:

A fél disznóból a felsorolt ételek elkészítése, zsűriztetése és kóstoltatása, illetve a legtöbb kóstolójegy begyűjtése.

A következő ételeket kell elkészíteni:

töpörtyű,

pecsenye,

hurka,

kolbász,

szalonna,

pörkölt.

A kóstoltatás folyamata:

A közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. A kóstolótálon a következő ételeknek kell lennie: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna vagy egy adag pörkölt.

Az a csapat kapja a közönségdíjat, aki legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze.

Kérjük a csapatokat, hogy az ételeket csak a kóstolójeggyel rendelkező vendégeknek kínálják.

A Zsűri:

Szakmai zsűri értékeli az ízeken túl az ételkészítés folyamatát és a díszítést.

A rendezvényt a Pécs Rádió közvetíti.

Forrás: Mecsek Háza Orfű