TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.

Közép-Európa legrégibb gasztromagazinja megújulásának tizedik évét ünnepli, ez a 100. lapszám, amelyet az új szerkesztőség készített. Ebben a tíz évben a Magyar Konyha bemutatta a magyar és a külföldi séfek elitjét, közölt 3000 eredeti receptet és megismertette az olvasókat 300 gazdával, akik közül a 100 legjobbnak a portréját most a lap mellé csomagolt "karácsonyi ajándékként" adják át a vásárlóknak - közölte az MTI-vel a Magyar Konyha.  

A kiadvány "A termőföldtől az asztalig" mottóval olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és akiknek a termékeihez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárki hozzájuthat. Az olvasók így megtudhatják, hol kaphatnak friss tejet, tojást, vajat, kiváló mangalica-, angus- vagy bárányhúst, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, mustárt vagy tormát.  

A Madary Orsolya és Sümegi Noémi által szerkesztett, ünnepi gasztrokalauzban szerepel a családi gazdaságok leírása, jellemző termékeik, valamint egy címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható és melyik termelő vállal házhoz szállítást - áll a közleményben.

Forrás: MTI