A heves esőzés okozta vízátfolyások két dél-dunántúli vasútvonalon is elmosták a vasúti pálya egy-egy szakaszát - tájékoztatta a Mávinform péntek este az MTI-t.

A Budapest-Pécs vonal Szakály-Hőgyész és Kurd közötti szakaszán mosta alá a vasúti pályát a víz, emiatt ott a vágány helyreállításáig szünetel a vonatközlekedés - írták. Az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Jelentős, 30-60, esetenként 60-120 perces késések lehetnek.   

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között sodorta el a víz a vágány egy részét, ezért ott is szünetel a vonatforgalom. Mernye és Tab között pótlóbusz közlekedik a személyvonatok helyett.   

A helyreállítás időtartama mindkét helyszínen bizonytalan, még tart a károk felmérése - közölték.

 

Még szombaton is késésekre kell készülni a pécsi fővonalon - tájékoztatta a Mávinform péntek este az MTI-t.

Szakály-Hőgyész és Kurd között "a helyreállítás előkészülete már folyamatban van", de csak szombaton délelőtt kezdődik és előreláthatólag kora estig tart az elmosott pálya javítása. Addig az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat.   

Az átszállások miatt szombaton várhatóan 20-30 perccel hosszabb lesz a menetidő a pécsi fővonalon - tették hozzá.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 460 megtekintés

Videó: 47 967 393 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887464

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh