Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon - közölte pénteki, balatonakarattyai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Révész Máriusz elmondta, hogy a legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával könnyebben érik el a környéken élők is úti céljaikat, és biztonságosabban, kényelmesebben lehet megközelíteni a Balatont.   

Mint mondta, az útvonal teljes, mintegy 108 kilométeres hosszából júniusban forgalomba helyezték a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt, július óta már Etyekről egészen a Velencei-tóig, mostantól pedig Balatonakarattyáig is el lehet jutni a fővárosból kerékpárral.   

Több mint 5 milliárd forintot fordítottak a Budapest-Balaton kerékpárútra, amelyen akár 2-3 nap alatt megközelíthető a magyar tenger - mondta.   

A magyarországi útszakasz, része az EuroVelo 14 elnevezésű európai kerékpárút hálózatnak, amely a Boden-tavat Debrecennel köti össze.   

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte: 2018 óta évente 10-12 milliárd forintot fordít a kormány az uniós forrásokon kívül is kerékpárút fejlesztésekre, ezek a beruházások pozitív hatással vannak a turisztikai ágazat egészére.   

Mint mondta, a magyar az Európai Unión belül a harmadik legtöbbet bicikliző nemzet.   

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy fontos számukra a biztonságos kerékpáros közlekedés, ezt szem előtt tartva építették meg a vasúti átkelőket a kerékpárosok számára.   

Vargha Tamás, Fejér megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, hogy a székesfehérvári szakaszon még vannak hiányosságok a kerékpárúton, a fejlesztést folytatják.   

Kontrát Károly, Veszprém megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az új útszakasz gyors, biztonságos és nagyon szép természeti környezetbe vezeti a kerékpárosokat.

Forrás: MTI / magyarepitok.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 280 megtekintés

Videó: 47 968 300 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887547

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh