Átadták a Szederkény és Bogád között csaknem kétszázmillió forintból épült kerékpárutat - tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.

Azt írták, hogy a bicikliúttal érintett településeken élők munkába járását segítő, továbbá turisztikai célokat szolgáló fejlesztést a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert 193 millió forintból finanszírozta a szederkényi önkormányzat.   

A közleményben Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve azt írták, hogy az új útvonallal létrejött a kerékpáros kapcsolat a megyeszékhely és Mohács között, és a beruházás Bólyon át kapcsolódást teremt Villány felé, később pedig a Mohács 500 keretében megvalósítandó kerékpárútra is rácsatlakozik majd.   

A beruházás részeként a Péccsel keletről szomszédos Bogád, valamint a megyeszékhely és Mohács között fekvő Szederkény között futó 20 kilométeres szakaszon hét településen jelöltek ki, illetve építettek kerékpárutakat. A beruházás lehetővé teszi a megyeszékhely Pécs és a megye keleti részének kerékpárosbarát összekötését - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 750 842 megtekintés

Videó: 48 951 848 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031961

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh