Május 15-ig kell adatot szolgáltatniuk az állatok létszámáról és tényleges tartózkodási helyéről azoknak a állattartóknak, akik tenyészetükre több regisztrált tartási hellyel rendelkeznek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint az állatok naprakész nyomonkövetése a jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontos. A hatékony járványügyi intézkedések előfeltétele, hogy a hatóság pontos információval rendelkezzen minden állatról, tudja, hogy egy adott tenyészetben hány állatot tartanak.   

Kiemelték, hogy az állattartókra vonatkozó rendelet értelmében egy tenyészethez csak egy tartási hely tartozhat, és az egyedileg nyilvántartott állatoknak a pontos tartózkodási helyükön kell szerepelniük az országos adatbázisban. Azoknál a tenyészeteknél, amelyekhez a korábbi lehetőséggel élve több tartási hely tartozott, az állattartóknak adategyeztetési kötelezettsége áll fenn, amelynek során nyilatkozniuk kell minden tartási hellyel kapcsolatban, kívánnak-e ott tenyészetet létesíteni.   

A Nébih az adminisztráció megkönnyítése érdekében kifejezetten erre az adategyeztetésre kialakított egy egységes bizonylatot, amelynek segítségével akár elektronikus úton is teljesíthető a kötelezettség.   

Amennyiben a határidőig az adategyeztetés nem valósul meg, akkor az informatikai rendszerben a tartási hely és tenyészet összerendelés automatikusan megtörténik. Az eljárás során történt változásokról a Nébih értesíti az állattartókat - tették hozzá.

Forrás: MTI / portal.nebih.gov.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 394 megtekintés

Videó: 47 968 350 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887548

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh