Elkezdődött a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata, és hétfőn már meg is jelent az új kormányrendelet, amely tizenegy turisztikai térséget és több mint tucatnyi kiemelt állami beruházást határoz meg.

Az eddigi öt kiemelt fejlesztési térség után most tizenegy turisztikai térséget határozott meg Magyarország területén a kormány. A hivatalosan szeptember végén létrejövő új régiókban mindezzel párhuzamosan több mint tucatnyi ingatlanfejlesztést nyilvánított kiemelt állami beruházássá a kabinet. A frissen meghatározott turisztikai térségek között régiek és újak egyaránt szerepelnek, a felsorolásban a Balaton, Sopron-Fertő, Bük–Sárvár, Tokaj és Nyíregyháza, Mátra–Bükk, Gyula és térsége, Győr–Pannonhalma, Szeged és térsége, Pécs–Villány, Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke lett nevesítve.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendeletben a Balaton turisztikai térségben hat, a Sopron Fertő turisztikai térségben hét ingatlan, illetve turisztikai jelentőségű beruházás lett kiemelt állami beruházásként nevesítve.

A Balaton turisztikai térségben a csopaki Ranolder-villa, a keszthelyi Festetics-kastélyegyüttes és parkja, az Amazon Szálló, lóváltó és lakóház épületegyüttese, Fenékpuszta műemléki együttes, a Fenyves allé, valamint a szántódi Majorsági épületegyüttes, a Sopron–Fertő turisztikai térségben pedig a Fertő tavi vízitelep fejlesztése, a Lővérek program nemzeti konferencia központ, Fertődi Esterházy-kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, a Fertődi sírdomb környéke, a Nagycenki Széchenyi-kastélyegyüttes és ahhoz kapcsolódó területek, a Nagycenki Széchenyi-kastély parkjának részét képező Hársfasor és a Fertőrákosi Püspöki Palota szerepel a kiemelt beruházások listáján.

Hamarosan hatályát veszti az a 2016-os kormányrendelet, amely a Balaton, Sopron-Fertő és Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség környékét kiemelt turisztikai fejlesztési térségként határozta meg, amelyek közé időközben a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó, valamint a Dunakanyar térsége is felkerült. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 felülvizsgálata elkezdődött, az új térségek kijelölése vélhetően a már módosított cél és eszközrendszert tükrözi.

Forrás: VG.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 288 megtekintés

Videó: 47 970 586 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887755

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh