Két országos adománygyűjtést is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz körülmények között élő családok, gyermekek és idősek megsegítésére.

A Szeretetdobozokba tartós élelmiszereket és higiénés szereket várnak, míg a Kívánságlista elnevezésű programban rászoruló gyerekek karácsonyi kívánságait teljesíthetjük. Az összefogáshoz a 1358-as adományvonal felhívásával is lehet csatlakozni - olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat keddi közleményében.   

Mint írják, a szeretetszolgálatnál már most azon munkálkodnak, hogy a karácsony minél több rászoruló család, gyermek és idős ember számára legyen önfeledtebb.   

A gyülekezetekhez, munkahelyekre és iskolába kihelyezett Szeretetdobozokban tartós élelmiszereket, tisztító - és tisztálkodási szereket gyűjt a szervezet. Olyan élelmiszereket és higiénés cikkeket várnak, melyek a mindennapokban tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az újrahasznosítható dobozokban összegyűlt adományokból segélycsomagok készülnek, melyek még az ünnepek előtt eljutnak oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.   

A Karácsonyi kívánságlista programban nehéz körülmények között nevelkedő gyermek vágyait gyűjtötte össze az alapítvány. 

A közlemény szerint tavaly 650 személyre szabott kívánságot sikerült teljesíteni, idén 2020 a cél. Az akcióhoz bárki csatlakozhat a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon.

Segíteni háromféleképpen lehet: egyrészt az online felületen kiválasztott ajándék megvásárlásával, melyet postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet eljuttatni a szervezethez.

Ha valakinek nincs módja megvenni a kiválasztott gyermek ajándékát, annak árát is felajánlhatja, ebben az esetben a Szeretetszolgálat vásárolja meg a vágyott meglepetést. Lehetőség van arra is, hogy használt, de jó állapotú termék formájában teljesüljön a kívánság. Az ajándékokat a szülőknek adja át az alapítvány, melyeket aztán így ők maguk adhatnak át gyermekeiknek, ezzel is erősítve a gyermek és szülő közti szeretetkapcsolatot.  

A Kívánságlista-programhoz idén több szervezet, például a Startup Campus és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is csatlakozott.  

"A koronavírus miatt sokan kerültek nehéz, vagy a korábbinál is nehezebb helyzetbe. Arra kérünk mindenkit, aki teheti, segítse gyűjtőakcióinkat vagy tárcsázza a 1358-as adományvonalat. Minden hívás vagy SMS 500 forint segítséget jelent" - hívta fel a figyelmet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.   

A tartós élelmiszergyűjtés és a kívánságlista program is november 2. és 30. között zajlik. További információ a jobbadni.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 773 megtekintés

Videó: 47 971 364 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887829

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh