Lelepleződött a biotechnológiai ipart világszerte uraló multinacionális cégek által terjesztett hazugság, miszerint a génmódosított növényeknél, így például a kukoricánál használt méreganyag nem kerül be az emberi szervezetbe a táplálkozáskor. Bekerül. Sőt a véráramban köt ki.

Hazudtak a géniparhoz elszegődött tudósok a kormányoknak, a tudomány világának, a génmódosítottnak nevezett mérgezett vetőmagot földjeikbe vető gazdáknak, és nem utolsósorban hazudtak az embereknek is. Egy kanadai egyetemi kórház kutatói a várandós anyák 93 százalékának vérében találták meg a genetikailag módosított növények által termelt mérgező anyagot. A növényvilágunkban Frankensteinként működő tudósok nem a hagyományos, évszázadokra visszanyúló növénynemesítés hagyományait követik, amikor megváltoztatják egy-egy növény génszerkezetét. A legfrissebb kanadai kutatási eredmény azt mutatja, hogy a génmódosított növények által termelt mérgező anyagok bekerülnek a táplálékláncba, hiszen ott vannak az elfogyasztott tejben, tojásban, húsban. Időzített „biológiai fegyvert” áramoltatunk a szervezetünkben, azt sem tudva, milyen káros hatással kell számolnunk. Hiába tiltakoztak zöldszervezetek józanabb, az erkölcs talaján működő tudósok intelmeire hivatkozva, hiába bizonyította – többek között – egy magyar kutató is patkánykísérleteivel a génmódosított burgonya káros hatását, a döntéshozó európai fórumokon süket fülekre találtak.

Kaján kárörömre adhatna okot, hogy Iowa génmódosított kukoricát termesztő vidékein eközben kifejlődött egy kukoricabogár, amely ellenáll az utóbbi évtizedben vetőmaggal bizniszelő multi, a Monsanto génpiszkált kukoricája méreganyagának és úgy zabálja a növényt toxinostól, mintha étvágyfokozó génnel javították volna fel a génállományát egy jól felszerelt laborban. A tudósoknak ma még fogalmuk sincs, mennyire fog elterjedni ez a falánk bogár, de ne legyen kétségünk afelől, hogy megtalálják majd azt a még több mérget előállító gént, amely tovább termeli a profitot a Monsantónak.

Szerencsénk, hogy Magyarország óvatos, körültekintő politikát folytat a génmódosított növények ügyében, mi az új alaptörvényünkben is rögzítettük GMO-mentességünket. Annak ellenére sikerült eddig ellenállnunk a néhány neves hazai tudóst is csatarendbe állító propagandának, hogy a háttérben a multik nem sajnálták a pénzt az érdekeiknek megfelelő nézetet valló egyesületektől, sőt a számukra kedvező eredménnyel kecsegtető kutatások finanszírozásától sem. A GMO-lobbi célja tisztán látható: bagatellizálni a veszélyt, amit génpiszkált növények elterjesztése okozna mezőgazdaságunkra és az ilyen termékeket elfogyasztó emberekre nézve. Nehéz megérteni az Egyesül Államok és Európa felelős döntéshozóit, hogy voltak képesek hinni inkább például a Monsanto szakembereinek, mint a gazdasági értelemben függetlennek tekinthető tudósoknak, miként adhattak zöld jelzést a génpiszkált növények termesztésének. Fõleg annak tudatában érthetetlen ez, hogy köztudomású tény: a Monsanto nem azzal lett világhírû, hogy gammasugarak százszorszépekre gyakorolt hatását vizsgálta, hanem sokkal inkább környezetszennyezési botrányairól. Nekünk most négymilliárd forintot kell kifizetnünk kárenyhítésként azoknak a gazdáknak, akik a Monsanto génszennyezett vetőmagjaiból vásároltak be, és emiatt ötezer hektárnyi kukoricaültevényt kellett hatóságilag megsemmisíttetni.

Jó lenne, ha nem érnénk be annyival, hogy földjeinken megtiltjuk a génmódosított növények termesztését, hanem még nagyobb szigorral akadályoznánk meg azt is, hogy a táplálékláncunkba bekerülhessen Frankensteinék génszennyezett moslékja.

Forrás: mno.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 522 973 megtekintés

Videó: 27 866 763 megtekintés

Látogatók

Összesen5150214

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh