Huszonöt esztendeje zajlik a környezeti nevelés a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláiban, ennek alkalmából az online oktatásban is felhasználható izgalmas játékokat és ismeretterjesztő sorozatokat készít, valamint közös emlékgyűjtésre hív a baranyai társaság.

mecsekerdo.hu MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztettek arra, hogy a társaság az állami erdőgazdaságok sorában az elsők között hozta létre erdei iskoláit 1996-ban a mecseki Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola, majd a zselici Kikerics Erdészeti Erdei Iskola megnyitásával.  

Mint Ripszám István vezérigazgató a közleményben rámutatott, az erdei iskolák valódi természetismereti központként működnek, az iskolai programok során képzett erdőpedagógusok vezetésével, gyakorló erdészek közreműködésével a fenntarthatóságra nevelik a fiatalabb korosztályt.  

Az erdei iskolák jubileumi évében március 22-én iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szánt online természetismereti sorozatot indítanak 25 év - 25 erdei kincs címmel. A hetente megjelenő kis videókhoz és letölthető feladatlapokhoz egy nyereményjáték is társul az erdőgazdaság közösségimédia-oldalán.  

Amint a járványhelyzet engedi, jelvényszerző túrasorozatot is szerveznek: a 25 év - 25 erdei kilométer szakaszait a Mecsekerdő meghirdetett nyílt túráit teljesítve lehet majd összegyűjteni.  

Mindemellett az erdei iskolai emlékek közös összegyűjtésére buzdítanak: az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a Mecsekerdő Facebook-oldalára küldött üzenetekben egész évben várják a fényképeket, videofelvételeket vagy akár relikviák felajánlását mindazoktól, akik korábban már részt vettek a Mókus Suli vagy a Kikerics erdei iskola programjain.  

A jubileumi évben kezdődik a mecseki Mókus Suli nagyszabású fejlesztése is. Az erdei iskola a napokban ideiglenesen átköltözik a Pécs északkeleti határától nem messze fekvő Mecsextrém Parkba, mivel az árpádtetői iskolaépület helyén két éven belül egy új funkciókkal teli természetismereti oktató- és látogatóközpont épül.      

Az INTERREG horvát-magyar kooperációs program keretében megvalósuló Mecsek Discovery Center közel ötszáz négyzetméteres, kétszintes új épületében az erdei iskola oktatótermei mellett egy tematikus kiállítótér létesül, és megújul a környezetében futó Mókus tanösvény is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 60 635 636 megtekintés

Videó: 35 945 894 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5714981

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh