Május 30-án nagy sikerrel zárult a Magyar Művészetterápiás Társaság zenés tanulási-képesség fejlesztő rendezvénysorozata Bólyban.

A foglalkozásokat az Új Európa Alapítvány támogatta, a MOL Gyermekgyógyító Program keretén belül.

A mintegy tíz hónapon át zajló csoportfoglalkozásokon tizenhat alsó tagozatos kisgyermek vett részt, akik sajátos nevelési igényűek, magatartás zavarosak, tanulási és beilleszkedési zavarral küzdenek. A foglalkozások segítettek a tanulóknak a beilleszkedésében, tanulási eredményeik javulásában. A program a Bólyi Általános Iskola és borjádi tagintézményében valósult meg, a projekt-záró eseményén pedig közel negyven kisdiák próbálhatta ki a különleges hangszereket, mint például esődob, hangzócső, konga, óceándob.

Dukits Dalma és Viola Orsolya diplomás művészetterapeuták irányításával a gyerekek együtt mozogtak és játszottak a zenére, vezényeltek "zenekart", utánozták a természet hangjait, végül mély beleéléssel ábrázolták papírjaikon képzeletbeli önmagukat.

Köszönjük a Bólyi Általános Iskola partneri támogatását, nagyon jól éreztük magunkat, reméljük a programnak jövőre is lesz folytatása.

Dukits Dalma elnök, MMT

Forrás: harkanyihirek.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 700 487 megtekintés

Videó: 48 911 574 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024474

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh