Több mint száz állatvédő szervezettel együtt végzett online felmérést az állatrendőrség felállításával kapcsolatban - írja a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület közleménye.

A kutatásban 102 állatvédő szervezet vett részt, az eredmények pedig igazolják: körükben kiemelkedően magas a kezdeményezés támogatottsága.

Sőt, a kérdőíves felmérés rávilágított arra is, hogy a szervezetek 83 százaléka aktív szerepet vállalna az állatrendőrség regionális szintű munkájában, több mint 90 százalékuk pedig lokális feladatokat is ellátna.

A Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat Egyesület április 28 és május 7 között online felmérést végzett az állatrendőrség felállításával kapcsolatos támogatottságról. Az állatvédő szervezeteket mellett azonban elengedhetetlen a lakosság véleményének a megismerése is.

A kormány által nemrégiben végzett online állatvédelmi konzultációból kimaradt az állatrendőrség kérdése, holott az egy külön társadalmi párbeszédet is megért volna.

Ezt a hiányosságot pótolja most az Online Konzultáció az Állatrendőrségről, mely a nasze.hu/konzultacio oldalon tölthető ki. A kérdéssor mindenki számára lehetőséget biztosít arra, hogy véleményt formáljon az állatrendőrség felállításának szükségességéről, a szervezet feladatainak meghatározásáról, működési kereteinek kijelöléséről.

A NÁSZ Egyesület célja egy olyan állatrendőrség felállítása, amelyet a szakmai szervezeteken túl a közvélemény is mellszélességgel támogat.

Olyan szervezet működtetését tűztük ki, amely releváns mértékben hozzá tud járulni az állatkínzások visszaszorításához, a szaporítótelepek felszámolásához, az állatvédelmi programok végrehajtásához, közben pedig közvetítő szerepet tölt be az állatvédő szervezetek és a hatóságok között, támogatja és segíti az állatvédő szervezetek áldozatos munkáját - áll a közleményben.

Mint ismert, Európa számos országában, így Bulgáriában, Romániában, Írországban és Görögországban is működik valamilyen formában állatrendőrség. Hazánkban az Állatrendőrséget Magyarországnak! csoport munkájának köszönhetően került a kérdés a figyelem középpontjába. Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselőként elsőként állt melléjük a cél elérése érdekében.

A nemzetközi példák tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy az állatrendőrség eredményesen hozzájárulhat az állatvédelem hatékonyságának fokozásához. Ezért a hazai állatvédelem megújulásának is alappillére kell, hogy legyen.

Forrás: Világgazdaság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 869 305 megtekintés

Videó: 49 050 935 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7052591

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh