Az idén húszéves az agrártárca Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegye - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

A HÍR védjegy használati jogának elnyerésére a minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos, az elbírálás viszont szakaszos.  

A következő, jubileumi bíráló bizottsági ülésre a pályázatokat 2022. március 18-ig várják - közölte Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár a közleményben.  

Hozzátette, a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12. óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a védjegyet.  

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak, részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához - közölte a helyettes államtitkár.  

A pályázni szándékozók kérdéseikkel fordulhatnak az AM HÍR titkárságához a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A HÍR-védjegyről információkat, valamint a pályázati felhívást az alábbi hivatkozáson érhetik el: kormany.hu/hir-palyazati-felhivas.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 326 megtekintés

Videó: 48 324 658 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923988

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh