Az erdei fülesbaglyok fészkelőállományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az egyesület legutóbb a telelő erdei fülesbaglyok felmérésekor kérte a lakosság segítségét januárban. A szervezet az évek alatt szerzett pozitív tapasztalatok alapján folytatja a fajra vonatkozó országos adatgyűjtést.    

Most a lakott területeken is leggyakoribb erdei fülesbaglyok fészkelőállománya felmérésében tudnak segíteni az emberek - közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.   

A fészkelő baglyok felmérése egyike a legegyszerűbb madármegfigyelési, adatgyűjtési módszereknek, ehhez ugyanis a madarakat nem kell látni.   

A felmérés lényege, hogy az esti, szürkületi órákban figyelni kell a fiókák jellegzetes, mással össze nem téveszthető hangját, amely megismerhető a xeno-canto.org oldalon.   

Ha bárki hallotta vagy látta a fiókákat, esetleg az etető szülőket, a felhívás honlapoldaláról - mme.hu - letölthető elektronikus űrlap kitöltésével tud hozzájárulni a faj országos elterjedési térképének pontosításához.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 705 614 megtekintés

Videó: 48 919 089 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025588

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh