A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására.

A Madárbarát település mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére, és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) kihelyezve - közölte az MME kedden.  

A közlemény szerint a nyertes önkormányzatok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől településenként 1 millió forint értékben madárvédelmi, természetvédelmi eszközöket kapnak, továbbá egy Madárbarát mintakert tanösvényt és kétéves szaktanácsadást is elnyernek. A pályázók közül összesen tíz települést választanak ki. A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni.  

A pályázat benyújtásának határideje június 10.. További részletek és a pályázati űrlap az MME oldalán érhető el: mme.hu/madarbarat-telepules

A pályázatot a Közösen a természetért Life 20 NGO4GD /HU/000037 című projekt keretében hirdeti meg az MME.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 180 683 megtekintés

Videó: 47 308 119 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6751660

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh