Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

A kezdeményezés országos programként 2012-ben indult, jóllehet néhány állatkertben alkalmilag már korábban is tartottak különféle esti programokat. Az elmúlt években az Állatkertek Éjszakája hagyománnyá vált, a sokféle különleges programra évről évre ellátogatnak az állatkert- és állatbarátok, akik kíváncsiak az állatok életének és az állatkertek világának rejtett titkaira.  

Az idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a Xantus János Állatkertben (Győr).  

A pontos nyitvatartási időt és a részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon és közösségi média felületeiken teszik közzé.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 555 megtekintés

Videó: 47 973 883 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888006

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh