A héten 11 megye 230 településén folytatódik az szúnyogirtási program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben az időjárás miatt korábban elmaradt beavatkozásokat pótolják, illetve tovább zajlanak a beavatkozások a Tisza-tónál és Csongrád-Csanád megye folyóparti településein is - tartalmazza a közlemény.   

Ugyanakkor, megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés Baja és Mohács térségében, a Csepel-szigeten és környékén, Budapesten pedig biológiai módszerrel lépnek fel a szúnyoglárvák ellen - tették hozzá.   

Mint írták: az elmúlt napok változékony időjárása után a felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik az intenzív védekezés.   

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a jelenlegi esős időszakban a lakosság különösen sokat tehet a szúnyogok elterjedése ellen. Ezért érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.   

A katasztrófavédelem weboldalán a "lakosság - szúnyoggyérítés" menüpontban érhető el a szúnyoggyérítés heti programja - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 694 megtekintés

Videó: 47 968 797 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887583

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh