Magyarország Elnökéhez, a Parlament Elnökéhez, a Kúria Elnökéhez, az Igazságügyi Miniszterhez, a Bírói Kamara Elnökéhez, a Közjegyzői Kamara Elnökéhez, a Bírói kar tagjaihoz, a Közjegyzőkhöz.

Tisztelt Címzettek!

Mi, Magyar állampolgárok, felszólítjuk Önöket, hogy utasítsák vissza a Bankszövetség által „felkínált”, a Magyar Bíróképző Akadémia szervezésében tartandó „továbbképzésben” való részvételt.

Külön felszólítjuk a Bírói kart, valamint a Közjegyzői Kamara tagjait, hogy a „továbbképzésről” történő távolmaradásukkal fejezzék ki tiltakozásukat a munkájuk elfogulatlanságát veszélyeztető kezdeményezéssel szemben.

Valamennyi állampolgár alapvető elvárása, hogy a közjegyzők és bíróságok elé kerülő ügyükben minden tekintetben feddhetetlen, pártatlan, még a gyanú árnyékától is messze álló, a közbizalmat hiánytalanul élvező szervezetben dolgozó, közfeladatot ellátó ítész döntsön.

A minden állampolgártól alapvetően elvárható tisztesség okán követeljük, hogy az arra felhatalmazott közjogi méltóságok, hivatali esküjükhöz híven, ezt a minden kétséget kizáróan elfogultság gyanúját is előrevetítő összefonódást, a már megnyomorított hitel-károsultak további, immár a jog előtti egyenlőtlenséget is nyíltan deklaráló együttműködést akadályozzák meg.

Mi, a Magyar Nemzet polgáraiként továbbra is bízni kívánunk jogainkat képviselő és védő testületben. E testület pártatlanságára árnyékot vetni – még egy „továbbképzés” ürügyével is – Nemzetünk elleni merénylet.

Ha ez megtörténne, nem lenne széles e Hazában olyan ítész, aki emelt fejjel és nem szemlesütve jelenhetné ki: „Én minden befolyástól mentesen döntöttem!”

Tisztelt jogász társadalom! El tudják viselni emelt fővel, a nép szemébe nézve ezt a bélyeget?

Mely társadalom engedi meg, hogy a gyanúsított oktassa bíráját az általa elkövetettek jogi megítélésének módjáról, cselekménye jogi következményének megítéléséről?

A jogász társadalom tagjainak, az ítélkezéshez megkívánt szintű pénzügyi ismeretek elsajátítását akkreditált, világszínvonalú tudással rendelkező egyetemi oktatók bevonásával kell biztosítani, akik befolyásolás mentesen adják át ez irányú tudásukat.

Még a gondolata is megalázó, hogy a Bankszövetség, a tagjai általa előállított termékhez kívánja igazítani a jogalkalmazók gondolkodását!

A Hiteles Magyarok Fóruma tagjai, mint minden hazáját, annak törvényét, írott és íratlan szabályát tisztelő polgárként, egy mindenki által ismert mondással zárjuk levelünket: „Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók”

Még nem késő cselekedni! Még bízunk az igazságszolgáltatás pártatlanságában! Még megelőzhető a hitelesség elvesztése! Önökön múlik, hogy így is maradjon!

Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 074 megtekintés

Videó: 48 311 505 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922134

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh