Több megye után csütörtökön Baranyában is tűzgyújtási tilalmat rendelt el az illetékes kormányhivatal, péntektől pedig Somogy megyében is életbe lép a tilalom a hőség miatt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kormany.hu-n olvasható közleménye szerint tilos a tűzgyújtás az erdőkben és fásításokban, valamint a határuktól számított kétszáz méteren belüli területeken, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

Bács-Kiskun megyében június 20., Csongrád megyében június 22., Jász-Nagykun-Szolnok megyében június 25. óta van tűzgyújtási tilalom.

Zala megye (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely) területén, továbbá a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság illetékességi területén fekvő fásításokra, valamint a fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területekre keddtől rendelték el a tűzgyújtási tilalmat, ugyanúgy ahogyan Borsodban is.

Veszprém megyében szerda óta nem lehet az erdőkben és közelükben tüzet gyújtani.

A közleményben a kormányhivatalok vezetői egyben felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el - hangsúlyozza a tárca, hozzáfűzve, hogy az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4890182

Jelenleg az oldalon

8
Online