Öt új pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet - tábor keretében, amelyekre május 20-ig lehet jelentkezni – mondta el Nagy Anna országjáró körútjának szolnoki sajtótájékoztatóján.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány célja, hogy az Erzsébet-programban minél több fiatal számára biztosítson kirándulási és táborozási lehetőséget, ezért három új sporttábor és további két tematikus tábor pályázati kiírása jelent meg. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is lesz Vitorlás-tábor. A sporttáborok vezetőihez csatlakozik Nagy Tímea kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok párbajtőrvívó, aki a vívótábort vezeti majd, valamint Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja, és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó. Utóbbiak a sportmenedzser táborban várják a sportot kedvelő felsőoktatásban részt vevő fiatalokat.

Az Erzsébet-program szóvivőjének tájékoztatása szerint a másik két felhívást az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében tanuló gyerekeknek hirdetik meg. A Mutasd meg a településed Európának elnevezésű kiírás nyertesei négynapos utazásra mehetnek Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe. A Hunyadi Járat pályázat célja pedig, hogy a Hunyadiak történelmi szerepvállalásáról tanuló diákok számára élővé tegye történelmünk e korszakát.

Nagy Anna megjegyezte, a sporttáborok önrésze 1000, illetve 2000 forint. A „Mutasd meg településed Európának” és a „Hunyadi járat 2013 történelmi kirándulás” pályázatokon való részvétel ingyenes.

Az öt új pályázat benyújtási határideje május 20., de mint a Program szóvivője kiemelte, az Erzsébet-tábor januártól elérhető 42 kiírására április 8-ig lehet még jelentkezni.

A pályázatok megtalálhatóak az Erzsébet-program Pályázatok oldalán

Forrás: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 719 128 megtekintés

Videó: 48 930 288 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028074

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh