Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is fenntartja az erős hófúvás miatt kiadott narancs riasztást, a Sellyei, Szigetvári, Hegyháti, Szentlőrinci, Komlói, Pécsi és Pécsváradi járásra. A Siklósi, Bólyi és Mohácsi járásban a hófúvás miatt elsőfokú a riasztás.

Baranya megyében már csak gyenge hószállingózás tapasztalható, átlagosan 20 cm vastag a hótakaró. Jelenleg Pécsett -2 Celsius-fok van, az északi szél mérséklődött az éjszaka folyamán. Az M6-os és M60-as autópálya mindkét irányban kétszer két sávon járható, a burkolat só nedves, latyakos. A fő- és mellékútvonalak burkolata szintén latyakos, só nedves, az alsóbbrendű útvonalak helyenként jégbordásak is lehetnek, egyes mellékutak nehezen járhatók. Kérünk mindenkit, aki halaszthatatlan teendői miatt útba indul, hogy a megváltozott téli útviszonyoknak megfelelően vezessen!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Biokom Kft. és a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. teljes kapacitással végezte éjszaka a takarításra kijelölt utak tisztítását, amelynek köszönhetőn minden út járható, és elzárt település sincs a megyében.

Az elmúlt 16 órában 53 alkalommal történt a téli időjárással összefüggő közúti baleset a megyében, amelyből 43 alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét. Főként elakadt autóbuszok, és kamionok esetében volt szükség műszaki mentésre.

A 7, 5 tonna össztömeg feletti kamionok forgalma továbbra is korlátozva van a megye teljes területén.

Az éjszaka során Patapoklosinál, Gyódon és Babarcnál is voltak elakadt járművek, a hivatásos tűzoltók és vállalkozók végezték a műszaki mentést. Jelenleg a pécsi tűzoltók Pécsváradra tartanak, ahol a mentőknek nyújtanak segítséget egy beteg személy szállításában.

A tömegközlekedésben késésekre lehet számítani, járatkimaradást egyelőre nem jeleztek a közeledési társaságok.

Előrejelzés:

A Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, másutt ugyanakkor jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. Az Alföldön, északkeleten, illetve a délelőtti órákig a Dunántúl délkeleti részén is váltakozó intenzitású havazásra számíthatunk. A több helyen erős lökésekkel kísért északi, északnyugati szél hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1 és -4 fok között várható, de az északkeleti határ közelében ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. Késő estére többnyire -3 és -8 fok közé közé hűl le a levegő, azonban a derült, vastag hóval borított területeken hidegebb lesz.

OMSZ: 2014. január 25. 03:49 (02:49 UTC)

Frissítés: Sajtóközlemény 10:00

A Baranya Megyei Védelmi Bizottság 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek részére elrendelt forgalomkorlátozás feloldásáról döntött ma délelőtt.

A kiadott határozat értelmében a Védelmi Bizottság 2014. január 25.-én 10.00-tól a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek részére a megye egész területére elrendelt forgalomkorlátozást feloldotta.

A kamionok közlekedését a három megye útjain, pénteken függesztették fel az intenzív havazás, ami miatt a járműveket kényszerpihenőkbe terelték a megyében.

Az időjárási viszonyok javulása, az elakadt járművek kiszabadítása, és az utak megtisztítása már lehetővé teszi a kamionok közlekedését is.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 699 megtekintés

Videó: 47 974 059 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888022

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh