Csődeljárás megindítását kérte az Elcoteq SE Luxemburgban - jelentette be a vállalat csütörtökön a honlapján.

A lépésről a finn tulajdonú, de Luxemburgban bejegyzett társaság honlapján, az elcoteq.com-on tett közzé egy rövid közleményt csütörtök este. Az igazgatótanács ebben azt írta: a cég vezetése az elmúlt hónapokban tárgyalásokat kezdeményezett hitelezőivel és legfontosabb ügyfeleivel a társaság megmentésére. A közlés szerint az Elcoteq folyamatos költségcsökkentő intézkedései és a vállalat adósságának átalakítására tett erőfeszítések ellenére sem talált olyan megoldást, amely megfelelő lett volna hitelezőinek. A közlemény szerint utóbbiak folytatták végrehajtási akcióikat, a társaság bankszámláinak befagyasztását, pénzügyi műveleteinek akadályozását.

Az igazgatótanács közleménye szerint az Elcoteq SE nem tud működni, és vezetése nem látta értelmét, hogy folytassa a Luxemburgban kezdeményezett kontrollált vállalatirányítást. A cég így kénytelen volt csődöt jelenteni.

Az Elcoteq az idén június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni hitelállományát, nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele. Az Elcoteq júliusban kontrollált vezetést kért a luxemburgi jog alapján.

Az Elcoteq 1998-ban jelent meg Magyarországon, korábban három, ma egy pécsi gyárában termel. Az üzemben a gazdasági válság előtt mintegy hétezren dolgoztak, jelenleg lapértesülések szerint mintegy 1 500 bejelentett dolgozójuk van, közülük többen felmondási idejüket töltik. Az Elcoteq pécsi üzemében jelenleg egyetlen gyártósoron folyik a termelés.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3490778

Jelenleg az oldalon

9
Online