Jogellenes szerződések, jogellenes szerződés módosítások, jogellenes közjegyzői közreműködések, a teljesítések ellehetetlenülése a bankok hibájából, a Kormányok, és a PSZÁF felelőssége – ezek azok a tabutémák, amelyekről sem a bankok, sem a közjegyzők, sem a Kormány nem mernek beszélni. A hitelesmagyar.com munkacsoportja tájékoztatni kívánja a magyar társadalmat a deviza elszámolású hitelekkel kapcsolatos elhallgatott tényekről.

A cinikus reakció: „nem volt kötelező felvenni…, aláírták a szerződést, elfogadták az árfolyamkockázatot…” Ezekkel a szövegekkel alázzák meg a jogban járatlan ügyfeleket. Ami kötelező lett volna – a törvények betartása -, azon elegánsan átléptek. Átléptek EDDIG.

A hitelesmagyar.com munkacsoportja a magyar társadalom számára bizonyítani tudja, és bizonyítani fogja az alábbiakat:

A szerződések érvénytelenek. Érvénytelenek egyrészt megtévesztésen alapuló tisztességtelen gazdasági tevékenység miatt, és érvénytelenek az 1996. évi CXII. tv.-ben megfogalmazott követelmények hiánya miatt is. Az érvénytelenség következtében a törvény erejénél fogva semmisek, azaz bírói döntés nélkül is semmisek, joghatás kiváltására alkalmatlanok. A bankok kamatemelési gyakorlata nem felel meg a jogszabályoknak, a LB által felállított kritériumoknak, átláthatatlan, ellenőrizhetetlen, azaz önkényesség okán érvénytelen. /... az egyoldalú szerződésmódosítás jogát a hitelező akkor jogosult gyakorolni, ha a módosításra okot adó objektív körülmények tételes meghatározását a szerződés tartalmazza, valamint a hitelező árazási elveit írásban rögzítette. Gfv.IX.30.221/2011/6.szám/

A bankok saját devizaárfolyam használatára az esetek nagy részében nem jogosultak. Jogszerű szerződéseket feltételezve is olyan mértékű tehernövekedésről van szó, mely lehetetlenülés jogcímén a szerződéseket megszünteti. Továbbá azt a tényt, hogy a szerződések teljesítése előbb-utóbb, de biztosan lehetetlenné válik, a bankok tudták vagy tudniuk kellett / rosszhiszeműség – lehetetlenülés a bank hibájából, Ptk. 312. § (3/.

A közjegyzők nem tartották be a rájuk vonatkozó szabályokat a szerződések okiratba foglalásakor, és ma sem tartják be a végrehajtási záradékok kibocsátásakor. /pártatlan jogi szolgáltatás, kioktatási kötelezettség elmulasztása, Kjtv. 1. § (1),(2) /

A hitelesmagyar.com felszólítja a bankokat, kezdjenek el tárgyalni a megoldásról a magyar társadalommal, ne várják meg, amíg bojkotthoz vezet az ellenállás, és saját bankok alakulnak.

A munkacsoport tájékoztatja továbbá a bankokat arról, hogy a jelenlegi magyar kormány és a Bankszövetség összes témába illő megállapodását alkalmatlannak tartja a probléma kezelésére.

A hitelesmagyar.com aktív tagjai több jogvédő szervezettel is megpróbálták felvenni a kapcsolatot, eddig eredménytelenül.

Közjegyzői levelünkre, melyet több mint 2 hónapja elküldtünk reményeik szerint minden magyarországi közjegyzőnek, közjegyző helyettesnek, valamint a közjegyzői kamaráknak (cca.650 címzett) mindeddig nem érkezett érdemi válasz.

Az elkészült levelet a parlamenti képviselők és pártok is megkapták tájékoztató jelleggel, hogy tisztában legyenek a tarthatatlan és jogellenes gyakorlattal, mert ők azok, akik felhatalmazást kaptak a magyar polgároktól, hogy megszüntessék ezen állapotot. Az elküldött levél a következő linken olvasható: Kattintson ide...

Forrás: hitelesmagyar.com

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Aki beperelte a bankokat: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 749 730 megtekintés

Videó: 28 070 198 megtekintés

Látogatók

Összesen5166349

Jelenleg az oldalon

25
Online

Interreg CE1013 REFREsh