Egy hétre mozivá alakult a komlói színház. Szeptember 3-án a Színház- és Hangversenyteremben hivatalosan is megnyitotta kapuit a II. Hét Domb Filmfesztivál, mindenki fesztiválja. A vetítések már reggel 9 óra óta tartanak, és egy egész héten át ingyenesen várják a nagyközönséget.

Polics József polgármester hétfő délután köszöntötte a második filmfesztivált. A megnyitón örömét fejezte ki, hogy az első filmmustra után bizalmat kapott a rendezvény. Az első Hét Domb Filmfesztivál résztvevői, zsűrije és látogatói akkor elismerésüknek adtak hangot, folytatásra, hagyományteremtésre ösztönözték Magyar Ferenc fesztiváligazgató csapatát. A polgármester elmondta, a tavalyi eseményhez képest sokkal több filmkészítő jelentkezett. Az Oscar díjas szakmai zsűri pedig szintén elismerően nyilatkozott a nagyszabású eseményről, az idei filmek közül is nehéz pontozás elé állította a zsűrit a számos nívós alkotás.

Polics József reményét fejezte ki hogy a városlakókhoz is mind szélesebb körben jut el az ingyenes mozizás híre és a komlói intézmények is mind nagyobb számban vesznek részt a filmvetítéseken. Ecsetelte az alkotások sokszínűségét és jó szórakozást kívánt a látogatóknak.

Horváth Lászlóné a Közösségek Háza vezetője beszédében kiemelte, az első vetítési napon a megnyitóig több, mint kétszáz néző élvezte a filmeket és még az esti nagyjátékfilm nem került vetítésre.

A megnyitón részt vett Mánfai György fotóművész, akinek portréiból nyílt tárlat a Közösségek Háza emeletén. Mánfai György kedvenc témája az emberi érzelmek ábrázolása. A világ számos országában fotózta alkotásait. A kiállítás ingyenesen megtekinthető a fesztivál ideje alatt.

Aki a héten biztosan szeretné hogy helye legyen, az regisztráljon a filmekre a 72/483-014-es számon. Helyét így fenntartják a film kezdete előtt 10 percig, utána odaadják másnak.

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 868 megtekintés

Videó: 47 968 026 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887506

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh