A Design Hét keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Modern városok programban (MVP) megvalósuló fejlesztésekből nyílik különleges, interaktív bemutató szerdán a pécsi Nádor Galériában - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Az október 22-ig látható bemutató célja, hogy a városlakók, diákok, leendő pécsi egyetemi hallgatók találkozhassanak az egyetemfejlesztési tervekkel - írták. Mint hozzátették, a PTE hagyományos és a legkorszerűbb infokommunikációs eszközök segítségével számol be az eddigi eredményekről és a jelenleg zajló építkezésekről, beruházásokról.   

A magyar kormány a Modern városok program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t. Az egyetemfejlesztés célja az intézmény versenyképességének erősítése, oktatási és szolgáltatási portfoliójának fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása. A közlemény szerint már tervezési szakaszában is "jelentős kreatív energiákat" mozgatott meg a projekt: az előkészítésben 79 tervezőt foglalkoztattak, továbbá 11 építészstúdiót vontak be az elmúlt két év során.   

"A beruházásokon már most átlagosan 180 építőipari munkás dolgozik, tavaszra számuk eléri a 300 főt, az első félév végére meghaladja a 600-at" - áll az összegzésben, amelynek megfogalmazása szerint "már most látható, hogy mitől lesz egyedi és megnyerő az egyetem kínálata". A PTE az MTI érdeklődésére közölte, hogy a fejlesztésekben érintett összes egyetemi kar és szervezeti egység fejlesztéseit háromdimenziós makettek, elektronikus poszterek, videotartalmak és úgynevezett webséta segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 089 582 megtekintés

Videó: 48 319 170 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923408

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh