A nyári szünetet kihasználva több, az önkormányzat tulajdonában lévő komlói iskolában és óvodában is felújítási munkák kezdődtek. A kenderföldi és a szilvási általános iskolák mellett a szakképző is érintett.

Az iskolaépületek felújítására, karbantartására a nyári szünet a legjobb alkalom, amikor a tanítás zavarása nélkül dolgozhatnak a szakemberek. Komlón rendszeres gyakorlat, hogy építőmunkások veszik át ilyenkor a diákok helyét. „Bár az iskolák fenntartóivá a tankerületek és a szakképzési centrumok váltak, az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak. Ezért jó gazda módjára folyamatosan javítjuk és korszerűsítjük őket” – mondta el Polics József polgármester.

Ezen a nyáron az ebédlők és a tálalókonyhák vannak soron. A kenderföldi általános iskolában a konyhai személyzet részére saját szociális blokkot alakítanak ki és ehhez kapcsolódóan villanyszerelési munkákat is végeznek az ebédlőben és a hozzá tartozó folyosón. Például felszerelnek a gyerekeknek egy higiénikus kézszárító berendezést. Zárásként festés-mázolás vár az érintett helyiségekre.

Eközben a szilvási iskolában a szabadon futó villanyvezetékeket vésik be a falba az étkezőben. Itt is az ebédlő és a tálalókonyha festésével zárul a felújítás. Így szeptemberre mindegyik komlói intézmény konyhája maximálisan megfelel majd a törvényi előírásoknak.

A szakközépiskola és a gimnázium közösen használt konyhaszárnyában egy korábbi beázás miatt a tető szigetelését csinálják meg augusztusban. Emellett kisebb karbantartási munkák folynak az óvodákban, például a Hunyadi és a Tompa Mihály utcákban. A felújítások teljes költségvetése több mint 10 millió forintot tesz ki. Ezt az önkormányzat jórészt saját erőből állja, míg a középiskolai konyha tetejének javításához a tankerület is hozzájárul.

„Külső vállalkozók és a városi Gazdasági Ellátó Szervezet alkalmazottai – például az intézményi karbantartók – közösen dolgoznak a felújításokon. Tanévkezdésre mindennel elkészülünk” – ígérte a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 201 megtekintés

Videó: 47 974 665 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888079

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh