Befejeződött az aszfaltozás Komló béketelepi városrészében. Ez volt a környék ötéves útfelújítási programjának utolsó állomása, de az önkormányzat már dolgozik a további fejlesztések tervein.

Mostanában évente több javítási-felújítási munkára is jutott erőforrás Komló délkeleti városrészeiben, a Templom téren és környékén. Nemrég indult meg a forgalom a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca újraaszfaltozott alsó részén, most pedig domboldal tetején megbújó Béketelep egy utcája következett. A kis forgalmú, de mostanára igencsak leromlott állapotú útszakasz aszfaltozása egy több éven keresztül zajló, szisztematikus program – ideiglenes – záróakkordja.

„A Templom tér és a Kórház utca térsége nagyon fontos része a városnak, hiszen a rengeteg lakóház mellett több, jelentős forgalmat bonyolító közintézmény is itt működik. Ezért jelentős erőfeszítéseket tettünk, hogy megfelelő közlekedési, parkolási feltételeket és élhetőbb környezetet teremtsünk” – foglalta össze Polics József polgármester.

A szakemberek újra cserélték az elöregedett közműveket, a hirtelen lezúduló nyári esőket is kezelni képes csapadékvíz-elvezető rendszer építettek ki, parkolóhelyeket létesítettek és a főbb utakat újraaszfaltozták. Ezzel párhuzamosan a Templom téri emlékhely is méltó külsőt kapott.

„A környék fejlesztésének következő ütemében főleg azokra a mellékutakra koncentrálunk, amelyek eddig kimaradtak. Többek között a most kimaradó béketelepi utcák is részesei a következő időszak beruházási terveinek” – vetítette előre a folytatást a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 701 megtekintés

Videó: 47 974 061 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888022

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh