Az egészségügyi innovációt ösztönzi az egyetemi hallgatók körében az innovációs napok (iDays) eseménysorozata, amely kedden kezdődött meg a Pécsi Tudományegyetemen, csütörtökön pedig Budapesten, a Semmelweis Egyetemen folytatódik.

A szervezők az MTI-vel azt közölték, Magyarország egyike annak a húsz európai uniós országnak, ahol idén ősszel iDay-t rendeznek.     Októberben és novemberben Európa-szerte több mint harminc helyszínen gyűlnek össze egyetemisták, hogy bemutassák és továbbfejlesszék az egészségügy digitalizálását célzó ötleteiket.

A programot a száznegyven vezető egészségügyi technológiai és gyógyszeripari vállalatot, kutatóintézetet és élvonalbeli egyetemet tömörítő, az Európai Unió támogatását élvező EIT Health rendezi meg.   

Az egy- vagy kétnapos rendezvényeken a diákok betekintést kapnak az egészségügyi innováció gyakorlati működésébe, és csapatokban birkózhatnak meg valódi egészségügyi kihívásokkal.   

Az esemény célja, hogy bemutassák azt a folyamatot, amelyen keresztül az ötletekből üzletileg is sikeres projektek válnak. A szervezők elsősorban olyan hallgatókat várnak, akik egészségügyi innovációs tartalommal vagy a digitális egészségügy területén írnak szakdolgozatot.   

A hallgatók több terület szakértőit egyesítő csapatokat alkotnak, és az EIT Health hálózatát alkotó vállalatok, intézetek működéséből vett, valódi problémákat kell megoldaniuk. A projektek megvalósításában profi mentorok segítik őket. A csapatoknak végül szakértőkből álló zsűri előtt kell prezentálniuk megoldásukat, projektjüket.   

A győztes csapatok meghívást kapnak a Párizsban december 1-jén tartandó Winners Event rendezvényére, ahol találkozhatnak a többi egyetem hallgatóival.   

Az EIT Health a Regional Innovation Scheme (RIS) nevű program keretében támogatja a feltörekvő régiókat az egészségügyi innovációk kutatásában és fejlesztésében. A térségben másodszor rendezik meg az innovációs napokat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 067 811 megtekintés

Videó: 48 293 636 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920094

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh